Eerste dag op campus
Door: paulinesmolders
Blijf op de hoogte en volg Pauline
31 Augustus 2011 | Canada, Toronto
Ik typ dit berichtje vanuit mijn eigen kamer, jawel jawel, ik heb een kamer!Ik kwam gisterochtend hier op de campus aan en alles ging eigenlijk vrij vlot, sleutel gekregen en mn spullen gedumped. Ben even langs de boekenwinkel geweest op campus, want daar hadden ze internetkabels en het is me gelukt internet erop te krijgen :)Mijn kamer is prima, ik woon op de 3e (hoogste) verdieping op gang C (iedere verdieping heeft 2 gangen)het is een gang met alleen maar meisjes en het is nu nog niet erg druk, maar er waren gister al een paar mensen. Ik zit precies in het midden van de gang, tegenover de badkamers. Ik heb de kleinste kamer van de gang, net als het meisje naast me, maar het is prima en zoveel spullen heb ik toch niet.
Verder heb ik gister mijn York studentenkaart opgehaald, maar ik geloof niet dat mijn eetgeld er al op staat, dus daar ga ik vandaag maar eens achterna. Moet ook maar eens uitzoeken hoe ik in hemelsnaam de was kan doen, dat is dringend nodig. Verder kwam ik gister een duits meisje tegen, Anja, die net als ik naar de ikea moest voor een deken en een kussen enzo, dus hebben we er een ikea uitje van gemaakt, was best gezellig en de kamer ziet er een stuk leuker uit nu (weet je dat ze kussens en dekens voor 10 dollar hebben bij de ikea??)Verder hebben we ook nog even gekletst met twee uitwisselingsstudenten uit frankrijk, die erg aardig waren en één van hen woont schuin tegenover mij, dus die zie ik vast nog wel. Later die avond kennisgemaakt met Martha, die net geland was uit Spanje en die ook op uitwisseling is. Samen met haar en anja even een hapje gaan eten en wat boodschappen gedaan. Op een kwartiertje lopen van ons zit een winkel die 24 uur per dag open is, handig.
Toen was ik 's avonds erg moe, dus ben op tijd naar bed gegaan, maar moest eerst nog een alcoholtest doen. Het is nogal puriteins hier in Noord Amerika, dus voor je op campus gaat wonen moet je een bewustheidstest doen over alcohol. Nou is het vervelende dat je minstens 75% moet scoren, anders moet je die stomme test nog een keer doen, en het kost 2 uur om te maken! Nadat ik veel sociaal gewenste antwoorden had gegeven op rare vragen (ik snapte de ballen van de test, want alle maten waren in ounces en veel ging over rijden als je dronken was, ik heb niet eens een rijbewijs). Nadat ik aan het einde van de test plechtig had gezworen maar 1 drankje per uur te drinken (wat een belachelijke regel) haalde ik de test.
Vandaag ga ik in de ochtend eerst langs de international student advisor, moet nog een aantal dingen regelen. Daarna is er om 1 uur een Barbeque met internationale studenten, dayt klinkt erg gezellig en sinds ik nog geen eten kan kopen hier op campus, is het fijn om eten te krijgen hier ;) Morgen is er een voorlichting voor internationale studenten van 10-4!! dus dat houdt me ook wel even bezig. Dan overmorgen begint de introductie week. Klinkt allemaal erg leuk, met dingen als een American Football wedstrijd en veel feestjes :)
Oh, en als alles goed is doet mijn NL telefoon het niet meer vanaf morgen. De canadeze mobiel is wel bereikbaar: 1-416-731-5361 en ik heb hier ook een vaste telefoon, maar moet nog uitvinden hoe die werkt, maar het nummer is: 1-416-440-9341. Ook heb ik nu dus eindelijk een adres, mochten jullie kaartjes, liefdesbrieven of rookworsten willen sturen:
Pauline Smolders
Hilliard room C306a
2275 Bayview Ave.
Toronto, ON
M4N 3M6
Canada
31 Augustus 2011 - 14:11
Toine:
Eén drankje per uur? Dat zijn er 24 per dag!!!! Dat ze dat allemaal toestaan daar.... Voor jou wel goed dat er zulke testen bestaan! Jammer dat eten nog niet op je kaart staat, het lijkt erop dat alles niet helemaal soepel loopt in Canada. Maar goed, wel fijn dat je nu een eigen plekje hebt. We sturen je geen rookworst, daar krijg je heimwee van, maar we gaan op zoek naar een leuk kaartje voor je. (heb je ook echt uitzicht op de baai?). Veel liefs. -
31 Augustus 2011 - 14:11
Toontje:
Hallo Pollewopje.
Onze eerste indruk "Campus" Kun je toch wel zeggen op z'n Brabants: je bent met je kont in de boter gevallen.
Ikea was met Anja een gezellig uitstapje. Je brengt op een prettige manier de vele mogelijkheden
die kunnen leiden "rondom" naar een mooi en goed georganiseerd "Campus" en studie verblijf.
Er valt natuurlijk nog veel te regelen, maar daar kom je wel uit. De Barbeque en het te verwachte voorlichting en introdutie programma is een kolfje naar je hand.
Jammer voor Rookworst dat er geen Hema bij de hand is.
Je contact gegevens hebben wij genoteerd.
Een nieuw begin met een goed resultaat, dat wensen wij je lieverd.
Groetjes.
Opa en Oma. -
31 Augustus 2011 - 15:45
Oma Jos:
gefeliciteerd met het bereiken van je
eindbestemming!Knap gedaan hoor.
Wens je een geweldige tijd toe in Toronto.Zal wel even wennen na alle
reizen die je gemaakt hebt.(nu het
serieuze werk)Groeten en liefs.Omapoes. -
31 Augustus 2011 - 18:20
Eveline:
Heb je nummer geprobeerd, vanuit hier moet er nog 00 voor, vanuit Nederland ook?
Rookworsten zijn hier ook niet. Misschien kan Nederland een fonds beginnen voor behoeftige buitenlanders?