Cheerleaders en Pep-rally's - Reisverslag uit Toronto, Canada van Pauline Smolders - WaarBenJij.nu Cheerleaders en Pep-rally's - Reisverslag uit Toronto, Canada van Pauline Smolders - WaarBenJij.nu

Cheerleaders en Pep-rally's

Door: paulinesmolders

Blijf op de hoogte en volg Pauline

02 September 2011 | Canada, Toronto

Dag allen,

De afgelopen dagen zijn hier meer dan prima geweest. Woensdag de laatste dingen geregeld en een canadeze bankaccount geopend, wat verrassend makkelijk was (het overschrijven ernaar bleek een stuk ingewikkelder, want Canada werkt niet met IBAN codes) verder hadden we die dag een barbeque voor alle internationale studenten van Glendon en de business school die verderop ligt. Was erg gezellig en er waren zelfs een paar nederlanders die naar die school gingen. Helaas waren het allemaal zuiderlingen, en ze gaan ergens anders naar school, dus waarschijnlijk zie ik ze niet weer.

Na de barbeque besloten we naar het strand te gaan (jawel, Toronto heeft een eiland 10 min met de boot van downtown) dus daar gingen we heen met een grote groep fransen. Er zijn hier heel veel Franse exchange studenten, omdat het hier compleet tweetalig is. Dit semester gaat dus goed zijn voor mn Frans. Het was erg gezellig en we hebben nog in het centrum van Toronto gegeten toen we terug kwamen, heb echt al het gevoel dat ik een aantal mensen ken nu. De volgende dag was er een praatje voor alle internationale studenten hier in Glendon (zijn er best veel) en dus veel mensen leren kennen. Veel fransen dus, maar ook amerikanen, italianen, een grieks meisje, een belgisch meisje, een russin, iemand uit barbados en ga zo maar door. Erg gezellig en iedereen moest ook nog wennen hier en had geen idee hoe alles werkte, dus dat was wel fijn. Na het (lange) praatje besloten we met zn allen naar downtown Toronto te gaan (tis zo'n 30 min van de campus) en daar te eten. Heb daar ook sokken kunnen kopen, wat hard nodig was!

Heb toen Christine en Laura leren kennen, Christine komt uit de VS, en Laura uit Finland en hebben besloten wat bier te halen en bij laura gezellig iets te drinken (zij woont niet op campus, maar in het centrum). Alcohol kopen is hier trouwens niet gemakkelijk, ze verkopen het namelijk alleen in speciale overheidsslijterijen, die vaak om 9 uur 's avonds dicht gaan, dus je moet goed plannen hier!

Heb verder afschuwelijk geslapen vannacht, want ik heb al een week last van uitslag, vrees dat ik bed bugs heb opgelopen in boston, kleine beestjes (soort vlooien) die in hostel bedden leven en je bijten, het jeukt als de pest!Heb dus alles gewassen vandaag en hoop dat ik snel van de jeuk af ben, anders toch maar even langs de dokter hier, want ik wordt gek van de jeuk. Na een afschuwelijke nacht toch vroeg opgestaan want de cheerleaders stonden beneden te tja... cheeren. Het is vandaag namelijk het begin van de Froshweek (introductieweek) en dus komen de meeste eerste jaars vandaag verhuizen en is het een drukte van jewelste. We kregen allemaal een pakket met heel veel spullen (3 t shirts, een trui, tandpasta, mokken, shotglaasjes, snacks, etc.) helaas zat er ook meloenlabello in dat pakket, dat gaat dus onmiddelijk de deur uit! Ook krijg je een kleur, en dat is dan je team voor de week. Mijn kleur is zwart, en ik denk dat het vast gezellig wordt. Het is wel een beetje intimiderend want mensen gillen erg veel hier en ze hebben allemaal yells en cheers die ze steeds gebruiken, een stuk uitbundiger dan in Nederland.

Straks hebben we een pep-rally, wat inhoud dat ze je alle yells, leidjes en cheers gaan leren en dat je allemaal veel moet schreeuwen en zingen om pepped (opgewekt, opgeladen) te worden, daarna hebben we een etentje en een catwalk. Overigens begint hier iedere dag met een half uur pep-rally, dus blijkbaar moeten we iedere ochtend liedjes zingen en yells cheeren, vrij vreemd, maar het klinkt wel erg amerikaans, hihi. Verder is iedereen hier superaardig, iedereen loopt op je af om te vragen welk team je zit en om een kletpraatje te maken, dus eenzaamheid is hier niet het geval.

Verder nog goed nieuws, ik ben langs de mevrouw geweest die iedereen in zn lessen stopt en er was net een plekje vrijgekomen in een vak dat ik heel graag wou, dus daar zit ik nu in :)Dat betekend dat ik dit semester 5 geschiedenis vakken doe en 1 canadeze studies vak.
Nou ik ga ervandoor, want mijn pep-rally begint zo!

liefs

• 02 September 2011 - 19:40

Hannah:

Haha Pauline klinkt awesome van al die cheerleaders en pep rally's, ben je al een beetje opgepept? :) Succes met je Frans verbeteren en geschiedenisvakken volgen. Wat voor onderwerpen ga je behandelen? (ben zelf net ook toegelaten in een geschiedenis vak in california)

Vee plezier dit semester!

• 03 September 2011 - 08:03

Eveline:

Hilarisch! Net wat voor jou, elke dag een half uur pep-rally! Heb buikpijn van het lachen na het lezen van deze post, dank je :D
    Mooi dat je je favoriete vak kan doen, op een of andere manier krijg je het altijd weer voor mekaar he?

Wel, cheer up en spaar je stem een beetje (anders heb je een levenslange Vindicat stem ;) )

Big hugs,
    Mutski

• 03 September 2011 - 14:54

Toine:

Dat jij aan pep-rally's meedoet?!! Nou, er gaat in ieder geval een nieuwe wereld voor je open. (Leuk om ook in Middelburg in te voeren?). Wel mooi dat je de juiste vakken hebt gekozen! Heel veel plezier deze week. Je krijgt de groetjes van Leon; ik ben vanmiddag met de ouders naar Rotterdam geweest. Sterkte met je 'bugs', het schijnen volhardende beestjes te zijn. Liefs

• 04 September 2011 - 09:59

Toontje:

Het is een hele belevenis die introductie week en dat in al zijn vormen. Je hebt geboft met de medewerking. Die mevrouw heeft je in de voor jouw "Pauline" juiste vijf favorieten vakken "geschiedenis" gestopt met nog een Canadeze studies vak.
    Leuk die kennismaking met aardige vlotte vriendinnen en vrienden om je heen. Het geeft toch onder elkaar een thuis gevoel. Je talenkennis kun je nu pro-moten.
    Wel jammer van dat onzichtbare ongedierte. Hopelijk verdwijnt die rot jeuk. en voel je je weer spoedig happy.
    Bijzonder: dat je met yells etc. de ochtend stond verblijdt.
    Liefs van Opa en Oma.