Even een korte update - Reisverslag uit Boston, Verenigde Staten van Pauline Smolders - WaarBenJij.nu Even een korte update - Reisverslag uit Boston, Verenigde Staten van Pauline Smolders - WaarBenJij.nu

Even een korte update

Door: paulinesmolders

Blijf op de hoogte en volg Pauline

27 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Boston

Dag allemaal,

Gister nogal wat stress. Ik belde Glendon om te vragen of het ok was dat ik dinsdag mijn intrek neem op de campus, toen die vrouw doodleuk zei dat ze mn gegevens was kwijtgeraakt en dat ik geen kamer had. Aangezien in kon bewijzen dat ik de email met alle gegevens al op 10 juni had verstuurd, is ze hard aan het werk gegaan en heb ik toch een kamer! Woon in een gebouw met zo'n 200 anderen, woon op een verdieping met alleen meisjes (overkomt me toch steeds weer, dat ik met alleen vrouwen woon) en heb een kleine kamer, maar dat is wel fijn, want die zijn goedkoop. Heb dus niet echt van mn dag kunnen genieten gisteren, hoewel ik nog wel naar Harvard University ben geweest. Tis prachtig daar en de wijk om de universiteit heen is echt een beetje alternatief gezellig met veel koffieplekjes en hippe boutiekjes. Verder kun je duidelijk zien dat ze veel geld hebben op Harvard, zo heeft de uni zijn eigen kerk en belachelijke t shirts en souveniers, zoals polo's van Ralph Lauren met het Harvard logo erop.

Verder ben ik langs een camera reperatie man geweest, een rare snuiter in lange dokters jas, die me onmiddelijk uit begon te leggen hoe mijn camera schoongemaakt zou moeten worden, maar vervolgens weigerde dat uittevoeren, hij nam geen werk aan ivm de orkaan. Hij woonde in een kelder en was bang dat als alles onder zou lopen, de camera kapot zou gaan. Vreemde man. Irene (de orkaan dus) is hier alles wat de klok tikt, het nieuws praat nergens anders meer over, de radio wordt constant onderbroken voor berichten en de kranten hebben nogal dreigende koppen. De staat Massachussets (waar Boston in ligt) heeft officieel de noodtoestand afgekondigd, dus ik moet echt vandaag weg, want vanaf morgen is alle openbaar vervoer en alle vluchten gecanceled. We horen ook over evacuaties van delen van New York, voor het eerst in de geschiedenis. In het hostel zijn veel mensen in dubio over wat ze moeten doen, veel waren van plan naar New York te gaan, maar moeten dat nu cancelen en weten niet zo goed waar ze anders heen moeten (alle hostels op veilige afstand van de kust zitten vol). Veel mensenm kunnen ook niet echt weg, de vluchten zitten vol en de trein ook. Men denkt niet zozeer dat de storm hier heel erg gaat worden, maar aangezien alle stroom hier bovendsgronds loopt, is de kans dat de stroom uitvalt erg groot, en ze zijn bang dat de stroom dan meerdere dagen uit blijft.

Ik heb niet echt veel om me zorgen over te maken, want vertrek vanavond (dus krijg alleen de eerste buien van Irene). Ik hoop dat de bus niet te belachelijk vol zit, maar er gaan er vrij veel op een dag.

En dan moet ik me voorbereiden om weer naar school te gaan, wel vreemd. Heb ook eigenlijk niet echt veel spullen voor school, dus dat moet ik ook nog doen. Ga ook mn laptop ophalen, dat is wel fijn, want die heb ik gemist!

Nou, ik ga ervandoor. liefs

• 28 Augustus 2011 - 11:53

Toontje:

Pauline. Nu zie je wat het betekend direct de nodige stappen te doen. Je reactie was dan ook direct. Je toegezonden email had succes. Je hebt nu gelukkig een kamer en al is hij wat klein, de kamer is goedkoop en och 200 meisjes om je heen zal hopelijk wel de nodige gezelligheid geven. Jammer je kort verblijf in Boston. Een mooie stad "TUBE". De Harvard University heb je nog even de luxe kunnen proeven. Ik denk "bij verblijf" een mooi kosten plaatje.
    Je bent in ieder geval IRENE voor. Nu nog een beetje ruimte in de bus die je hopelijk vlot naar Toronto brengt. Een nieuw begin wacht je en dat zal even wennen zijn. Succes Lieverd. Bedankt voor je Update.
    Groetjes.
    Oma en Opa.

• 31 Augustus 2011 - 05:49

Eveline:

Mooi dat je een plek hebt nu. Ik heb niet meer gevolgd hoe het nu verder ging met Irene, waarschijnlijk viel het mee. Leuke foto's en goed om te zien dat je er gezond en mooi uitziet :)

Liefs!
    Mamma