Op de vlucht voor Irene
Door: paulinesmolders
Blijf op de hoogte en volg Pauline
25 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Boston
Na 3 volle dagen in de Greyhound heb ik dan eindelijk Boston gehaald. Maar helaas moet ik zaterdag halsoverkop weer vertrekken omdat orkaan Irene eraan komt! Ze waarschuwen iedereen hier klaar voor een orkaan met kracht 3 te maken en noemen het gevaar hier in Boston 'extreem'. Ze verwachten zondag hier Irene langs te krijgen met stroomuitval, omgewaaide bomen en misschien zelfs overstromingen tot gevolg. Ze noemen dit de grootste storm die het noordoosten gaat raken voor zover men zich kan herrineren.
Oorspronkelijk was mijn plan om zondag richting Toronto te gaan, maar heb besloten nu toch maar zaterdag te vertrekken, heb weinig trek in een enorme orkaan. Ze raden iedereen af die dag buitenshuis te komen, dus dan zou ik ook nog te laat in Toronto komen, en dat is niet de bedoeling, dus vertrek ik maar wat eerder. Over noodweer gesproken: we kwamen met de bus in een 12 uur !!!! durende onweersstorm terecht, ben nog nooit zo benauwd geweest in mn leven, de bliksem sloeg 15 meter bij ons vandaan in met een knal als een kanon en een flits die nog lang op mn netvlies gebrand stond, brrrr.
Verder is alles wel goed, ben moe enm mn benen doen zeer na de bus (vooral mijn arme knie die al een deuk had opgevangen in de Grand Canyon). Maar na een biertje en pizza voel ik me een stuk beter. Ik had nu trouwens de meest gestoorde bus die ik ooit gezien heb met onder andere: Een Amish familie, een man met een pruik, een man die sprekend op Silvio Berlusconi leek, maar dan met glazen oog, een man die gearresteerd werd (geen idee waarom) en een dikke man die zo hard snurkte dat de hele bus boos op em werd.
Verder begin ik een beetje zenuwachtig te worden over glendon, want ik heb nog steeds niets over een kamer gehoord, dus ik ga ze morgen maar even bellen. Verder ga ik morgen een beetje in Boston kijken en bij Harvard University langs (kijken hoe de beste universiteit van de wereld eruit ziet). Helaas gaan jullie geenm foto's zien van Boston, want mij camera is stuk, boehoe. Er zit zand in (waarsch. van de grand canyon) en de lens wil niet meer open. Ik ga in Toronto kijken of ik het gefixed kan krijgen.
Nou dat was het zo'n beetje, het einde van het reizen is dus aangebroken, en het andere avontuur gaat beginnen. Moet zeggen dat ik het erg jammer vind dat ik moet stoppen met reizen nu, maar vind het straks vast leuk om mn eigen plekje te hebben en nieuwe mensen te leren kennen.
liefs
26 Augustus 2011 - 10:29
Toontje:
BOSTON: voorkom lieverd - vluchten kan niet meer - . Je doet er wijs aan vroeg tijdig te vertrekken. Hopelijk heb je nog het een en ander kunnen op doen "informatief" betreffende de daar aanwezige Harvard Universiteit en de stad op zich. De rit naar de mooie stad Boston was verrassend "noodwee" met al die ludieke mensen om je heen, maar dat heb je ook weer doorstaan. Niets verwonderlijk: dat moe zijn in armen en benen, na weken lang gestoei. Hou wel goed je knie in de gaten. Ik hoop wel, dat Glendon " huisvesting" spoedig uitkomst biedt. Het wordt nu inderdaad weer een nieuw studie avontuur voor je . Nieuwe ontmoetingen zal je goed doen. maar daar hebben wij een goed vertrouwen in.
Liefs,
Opa en Oma. -
26 Augustus 2011 - 13:29
Pauline:
Even een update: Ik had gelijk om bezorgd te zijn over die kamer: ze zijn mijn applicatie kwijtgeraakt en hebben dus nu geen kamer voor me, ik heb alles opnieuw gestuurd en hoop dat alles alsnog goedkomt, maar er is dus een kans dat er geen kamer meer voor me is.... -
27 Augustus 2011 - 05:58
Toine:
Interessante ontwikkelingen allemaal... Op de vlucht voor Irene en nu gedoe rond de kamer. Blijf vriendelijk, zou ik zggen, maar het lijkt erop dat dit Canadian way of life is? (denk aan je Greyhound ticket). Bel me binnenkort maar. Liefs Toine
27 Augustus 2011 - 10:02
Oma Jos:
Wat een lieve mails krijg je toch van
Opa en Oma Smolders!Pas goed op jezelf vooral met
dit noodweer.Succes met het vinden
van onderdak i.v.b.met je studie.
Liefs,oma Poes.