Alaska
Door: paulinesmolders
Blijf op de hoogte en volg Pauline
20 Juli 2011 | Verenigde Staten, Fairbanks
Ik heb maar heel weinig computer tijd en moet iedere 5 minuten een kwartje in de machine gooien, dus ik hou het kort!
Alles hier is goed, ik ben in Alaska aangekomen, in Fairbanks. De Yukon was simpelweg geweldig, heb veel gefietst en rondgelopen en heb ontzettend veel aardige mensen ontmoet, en heb een dagje opgetrokken met 3 canadeze meisjes en ben met hen naar een ravijn geweest vlakbij Whitehorse. Daarna zijn we vertrokken naar Dawson City, dat was nog een heel gedoe, want de bus vertrok om 6 uur in de ochtend en natuurlijk had ik me verslapen, ben dus in mn pyjama de bus in gerend en heb me daar verkleed, tot verbazing maar ook vermaak van het bejaarde australische stel in de bus. Dawson city was erg luek, het hostel was erg besic (geen stromend water, geen electriciteit) dus de wc was een gat in de grond en de douche een emmer koud water. Maar er waren veel aardige mensen en een kampvuur om bij te zitten en marshmellows te roosteren.
Ben daarna naar Fairbanks gegaan, de grens was geen enkel probleem, ze waren zelfs vriendelijk ( een unicum in de VS) maar we deden wel lang over de reis, wegens het weer was veel van de weg verdwenen en aangezien het meeste niet geasfalteerd was duurde het even om er te komen. Vandaag een beetje rondgefietst in Fairbanks, een gemoedelijk stadje, het was heerlijk weer, dus prima te doen. Morgen ga ik naar denali, de wildernis in. Heb dus veel boodschappen gedaan voor de komende dagen en moet spaghetti uit blik eten, maar ach.
Verder ben ik helaas vrij onbereikbaar daar, in anchorage zou ik weer bereik meoten hebben ik ben daar de 24e, dan stap ik de ferry op naar seattle en heb ik zeker geen bereik tot de 30e. Hoop dat alles daar goed is, en excuses voor de spellingsfouten, maar het moest even snel getyped. Veel liefs
21 Juli 2011 - 07:05
Toine:
Ha Plienie, zo noordelijk heb je geloof ik nog nooit gezeten! Het lijkt me wel heel mooi daar in de wildernis. Geniet lekker van al het blikvoer en we horen wel van je als je in Anchorage zit. Liefs! -
22 Juli 2011 - 10:15
Toontje.:
Hi Pollewopje.
De reis wordt voor je steeds mooier. Nu op naar Denali Nationaal park.
Groot en betoverend. Zelf op gezogt en genoten van een negen minuten durend bezoek via Tube. Een park dat onder begeleiding te bezoeken is. Het lijkt ook wel nodig. Het zit vol prachtig groot en klein wild in een omgeving om van te zoenen. Je zal beslist ook hier weer leuke mensen ontmoeten. Het is en wordt een onvergetelijk bezoek voor je. Geniet met volle teugen. Neem veel foto's.
Liefs. -
24 Juli 2011 - 17:37
Eveline:
Hee daar! Heb het ook allemaal even opgezocht; erg mooi. En je bent als het goed is op je meest noordelijke punt geweest? En straks ga je die ferry nemen zonder bed? Ik hoop je nog te spreken vandaag; als niet, dan sterkte met de ferry en veel plezier ook!